O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

субота, 12. септембар 2015.

30 питања за школарца уместо: „Како је било у школи данас?”

Исповест једног родитеља: Кад сам првог дана школе покупила свог четвртака после наставе, на моје усхићено питање: „Како је било у школи?” одговор је био само једно равнодушно: „Добро.”
Ма дааај! Па први дан је школе! Дај ми бар неки детаљ!  

Други дан. Исто питање. Одговор: „Па, нико није био грозан.”
Схватила сам да је проблем у мени. То питање је заправо веома глупо, ево и зашто. Далеко од нечега чиме можете започети квалитетну комуникацију с дететом. Неинспиративно и досадно. Потребно ми је било нешто конкретније, нешто што погађа право у центар. Нешто на шта не може одговорити: јaсне, није, лепо, добро. И тако сам смислила 30 питања која одлично раде посао!
Која су то питања, драги родитељи, прочитајте ОВДЕ.