O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

среда, 15. јун 2016.

Осврт на сада већ завршену наставну 2015/2016. годину

Кажу да се свету ипак не може угодити. Ја сам типичан пример да је то тачно. Од јутрос никако да се привикнем да не морам  ићи у учионицу, да могу мало и да „саботирам“ посао. У том емотивном конфликту проведох већи део данашњег дана. Али! Опет то али! Познајем ја добро себе! Знам и то да ћу заборавити чак и шта се у ком разреду учи и да ћу се вазда наодмарати. И кад дође тамо двадесет и неки август, а мени опет вазда криво. Али ће ми тада бити криво што опет морам на посао! У убеђењу да ћу се између ова емотивна конфликта лепо одморити и „напунити батерије“ за наредну школску годину, срдачно поздрављам своје ученике и желим да се и они лепо одморе. Драги моји ђаци, да још једном прелистамо шта  смо радили  у протеклих 180 наставних дана.
Као и сваки добар методичар, крећем од оног што нам је најближе.
 • Прослависмо растанак са четвртацима.
 • Рекоше нам да смо другарима из Главинаца, њиховим учитељицама и родитељима, као и професорима и студентима са Факултета педагошких наука били одлични домаћини. Поручујемо им да је и нама било задовољство дружити се са њима.

 • А тек екскурзија. Било је ту свега и свачега. И песме и дружења и игре.

 • Сетимо се и Ђолетове награде за рад „Тако ми је причала моја бака“.
 • Веома лепе утиске смо понели и из Ражња;

 • На Републичкој смотри у Каравукову освојисмо једно екипно треће место и једну похвалу за снимљене филмове.

 • Нисмо ни ове године заборавили на драге мештане  и мештанке нашег села за које смо спремили програм поводом Дана жена, а пре тога и поводом Нове године.

 • Између ове две приредбе имали смо и  друго место на школском и прво место на општинском такмичењу из математике;

 • Заједно са родитељима отпутовали смо за Београд и присуствовали додели диплома за освојено друго место  за филм „Да ли треба бити храбар да би био поштен“;

 • Поводом Дана просветних радника  освојили смо прво место за песму „Мојој учитељици на дар“.
 • Поводом Међународног дана старијих особа такође смо врата наше школице отворили драгим мештанима села.Може се овде још доста тога писати, али суштина остаје иста. Удруженим снагама показали смо како једно мало четворазредно одељење може да осваја награде. Учитељица вам поручује да ће сваку прилику која јој се укаже да искористи да покаже продукте вашег рада. Да није било вас не би било ни свих ових активности а ни награда!