O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

недеља, 10. септембар 2017.

Радионица "И ми знамо шта је демократија"



Дана 8.септембра 2017. у одељењу у Изварици одржана је радионица под називом "И ми знамо шта је демократија". Овакве радионице под нешто другачијим називима организоване су неколико година уназад. Увек се одржавају почетком септембра   и све су оне имале исти циљ односно бирање председника одељења и упознавање са неким правилима функционисања демократског друштва. Ка активностима  из претходног периода воде следећи линкови:

Заједничко за све али и данашњу радионицу јесте огромна одушевљеност ученика и нескривена радост што ће се, како и сами рекоше, опет бирати председник.
Ове године час је започет игром "Вешалица", а скривена  реч је била реч ДЕМОКРАТИЈА.  

Уледио је  потом разговор о томе шта је демократија, а затим се почело са "прелиставањем" активности које претходе избору председника (прикупљање потписа, кандидовање, израда гласачке кутије, обезбеђивање гласачког места и израда паравана, писање гласачких листића, одабир комисије за пребројавање гласова). 
Гласачку кутију израђивале су Јована, Анастасија и Магдалена.


Кристина и Немања су добили задужење да напишу гласачке листиће. Остали су били задужени за параван.



Ах, да! Организован је и председнички дуел. Вељко и Андрија, председнички кандидати, надметали су се у предизборним обећањима. А гласачко тело, као и свако гласачко тело. Тражили су им да испуне све што обећају трвдећи да није фер да се обећања не испуне.
 Уз обећање да ће организовати излет и посете салашима, утицати на позитивну атмосферу и прихватљиве облике понашања током спортских игара кренуло се у тајанствени свет гласања. 








 А савесна комисија пребројава гласове. Нису забележене нерегуларности.
 Уследиле су и честитке.



Светлост дана угледала је и заједничка фотографија бирача, председника и његовог заменика.
Овако организован час одличан је увод у наставне јединице наставног предмета Природа и друштво (четврти разред) у којима се говори управо о овој проблематици.