O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

четвртак, 07. април 2016.

Светски дан здравља обележен и у нашем одељењу

У нашем одељењу данас је обележен Светски дан здравља. Тим поводом реализована је радионица под називом „Шта је то здравље"“.

Циљ радионице био је упознати различите аспекте здравља (физичко, психичко, емоционално, социјално, професионално), развити свест о властитој улози у формирању и очувању здравља, подстаћи ученике на здраве стилове живота и препознати здравље као животну вредност.

Сценарио за час

1. корак: Користећи мождану олују као технику учења разговара се о томе шта је здравље. Наглашава се да постоје различити аспекти здравља: физичко здравље, психичко здравље, емоционално здравље... Користећи те појмове прави се мапа ума.

2. корак: Говори се о пирамиди  исхране и о значају појединих намирница за људски организам.
3.корак: Прављење дневног јеловника врши се фронталним обликом рада.
4.корак: Разговара се о одговорности за сопствено здравље.
5.корак: У овом делу часа организује се активност под називом „Мој здравствени профил“ која има за циљ самопроцењивање позитивних и негативних навика  које се односе на здравље.