O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

Пројекат "Похитајте Хомољу и Поморављу у загрљај"

Ток пројекта

Ученици из Главинаца и Изварице током ове школске године су се упознали захваљујући новим технологијама. Писали су и размењивали своје аутобиографије, писма непознатом другу, стихове, истраживали и проналазили занимљиве податке о свом крају. Добијене податке  користећи Интернет, мејл адресу и своју заједничку Facebook страницу  (Чета мала, али одабрана), међусобно су размењивали  и стицали знања о Поморављу и Хомољу. Активности су „покривале“ садржаје предмета Свет око нас/ Природа и друштво, предмета Српски језик, предмата Ликовна култура, и предмета  Музичка култура. Из предмета Свет око нас/ Природа и друштво  пројектом смо обрадили садржаје следећих наставних јединица:
Ø  Облици рељефа локалне средине ( у оквиру наставне теме  Нежива природа, 1. разред);
Ø  Рељеф и површинске воде у месту и околини (у оквиру теме Где човек живи, 2. разред);
Ø  Облици рељефа у окружењу (у оквиру наставне теме Природа-човек- друштво, 3. разред);
Ø  Природно- географске одлике Србије (у квиру теме Моја домовина део света, 4. разред).
Када је у питању српски језик, садржаји су се односили на следеће наставне јединице:
ü  Писмо непознатом другу,
ü  Употребу великог слова у писању географских појмова.
Уследио је договор да се ученици из Изварице и Главинаца виде и да се одржи заједнички час како би се презентовао  пројекат.

ЦИЉ ПРОЈЕКТА ГЛАСИО ЈЕ: Упознати  Хомоље и Поморавље (положај на карти Србије, рељеф, воде, биљни и животињски свет, становништво  и њихове обичаје) и о томе обавестити  јавност путем Facebook профила под називом „Чета мала али одабрана“.

Остатак можете прочитати ОВДЕ .

Наша страница налази се на овом линку: Чета мала али одабрана

Слике са презентовања пројекта погледајте ОВДЕ.

Наставак сарадње са ОШ ,,Радислав Никчевић" из Главинаца школске 2015/2016. погледајте ОВДЕ.

Нема коментара:

Постави коментар