O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

среда, 30. септембар 2015.

Још један рад у "Просветном прегледу"

Педагошка пракса, XXXII, број 935, стр. 3,
Просветни преглед, 24.9. 2015, година LXXI, број 2662 (24)


Још јесењих креативних плодова из наше радионице

Данас смо у школи украсили још јесењих плодова. Ево наших дуња. 
Оживесмо их и у њихову част написасмо следеће стихове:
Иде Дуња покрај пута,
па је срела Дуњца који лута.
Насмеја се Дуња жута,
и више није била забринута.
Јер и код дуња, као код нас,
љубав стиже у прави час!


Ко је Дуња, а ко Дуњац, погодите ви! :)

Креативан начин успостављања дисциплине у одељењу

Претходних дана у одељењу смо направили наш семафор понашања. У зависности од начињеног прекршаја ученик може добити црвени или жути картон, док се зелени картон добија за примерено понашање. 
Правила су следећа:

Сваки ученик је направио џеп за стављање картончића. Уместо имена ученика, на сваком џепу налази се амблем ученика који су ученици самостално израдили. Амблем садржи њихове иницијале и оно по чему су они карактеристични (лопту уколико воле да се баве неким спортом, књигу уколико воле да уче и слично). 
Ученицима се овај начин рада допада, а оно што је најважније јесте да примена овог семафора заиста позитивно утиче на дисциплину ученика у одељењу.
Наш семафор