O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

петак, 30. децембар 2016.

Са солидним хонораром крећемо у 2017. годину


Дана 29. децембра 2016. године са почетком у 1130 часова у  Основној школи „Моша Пијаде“ у Изварици одржан је Новогодишњи вашар.  Овoм активношћу остварени су следећи задаци:
  •  прикупљање новчаних средстава за куповину неопходних реквизита,
  •  побољшање сарадње са родитељима ученика,
  • вежбе у јавном наступу,
  • подстицање креативности,
  • презентовање ученичких радова насталих на часовима предмета Ликовна култура,
  • примена стечених знања о сабирању и одузимању,
  • стицање знања о начинима организовања и припремања вашара и пратећих активности,
  • прикупљање конструктивних предлога за побољшање организације  оваквих и сличних манифестација.
                      Пре почетка вашара
 Припреме за вашар

Манфестацију су отворили и присутне поздравили ученици Ђорђе Јовичић и Јована Туфегџић, а потом су се гостима ученици представили певајући песму „Срећна Нова година“.
Ова манифестација подразумевала је неколико различитих активности ученика и родитеља. Претходног дана ученици су добили задатак да се припреме за демонстирање својих умећа из различитих области. Ова активност названа је „Покажи свој таленат“. Било је ту врло занимљивих представљања почев од исказивања гимнастичких способности преко певачких, рецитаторских, борилачких па све до мађионичарских умећа и укључивања чланова публике у извођење мађионичарских трикова. Трочлани жири у чијем су саставу били родитељи ученика прогласили су победника ове активности, Јовану  којој је уручена  диплома.
                                          Мађионичарски трикови
                                    Гимнастичко умеће
                              Таленат за певање
                                Таленат за рецитовање
 Уследила је купопродаја ученичких радова и играчака које су ученици донели.  Ученички радови су настали током новембра и децембра 2016. године  на часовима предмета Ликовна култура.  За вашар ученици су припремили три тезге. На првој тезги продавале су се слике израђене од различитих материјала (картона, лишћа, украсног папира, пиљевине, љуспе јајета, перли...) комбиновањем различитих ликовних техника. Мотиви на сликама били су разноврсни и нису се односили само на Нову годину. 
За другом тезгом продавали су се производи од ролни папирних убруса ( прасићи, жабице, зеке, Снешко Белић, замак, необично дрво), звончићи од пластичних чаша, осликане стаклене флаше, тегле и керамичке плочице, осликани дискови и старе тацне за шоље.
 На трећој тезги продавале су се дечје играчке. За сваком тезгом био је један старији и један млађи ученик.
 Ученици су самостално декорисали своје тезге и написали цене за производе.
            Родитељи су показали велику солидарност. Тражили су  од ученика да преброје кусур и похвалили су њихову ангажованост и жељу да продају што већи број радова. На крају смо заједно пребројали скупљени новац и уручили га члану Савета родитеља који ће набавити жељене реквизите.
Још један услов ученици су морали да испуне да би добили новогодишњи пакетић. Један од гостију је извлачио питања на која су ученици морали да одговоре. Питања су се односила на градиво из српског језика, али и на Нову годину. Постојала су посебна питања за сваки разред и радило се по принципу једно питање- један ученик.
 На крају су сви ученици добили дипломе као награду за активно учествовање у припремању и организовању ове активности.
  Родитељи су изразили жељу да се активности оваквог типа чешће организују, а   у току је прикупљање и мишљења ученика. Захвалност дугујемо Месној заједници „Пионир“, као и мештанима села који су се одазвали нашем позиву.