O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

субота, 25. март 2017.

Радионица "Од пластичних флаша до украсних чаша"

Радионица под називом "Од пластичних флаша до украсних чаша" реализована је часу предмета Ликовна култура 13. марта 2017. године. Задатак је био да се од пластичних боца у којима се налазила кућна хемија или други производи направе украсне чаше.  Пожељно је из естетских разлога да отпадна амбалажа буде у разним бојама. Од материјала, поред празних боца, користили смо још и колаж папир, украсни папир и унихоп чарапе. Дајемо приказ израде чаше по корацима. 

  1.КОРАК: Скалпелом исећи боцу  и направити жељени  облик. Ову активност из безбедносних разлога изводи искључиво наставник.


 2.КОРАК: Клас папиром обрадити грубо исечене ивице (ако за тим има потребе).


3.КОРАК: Чашу украсити према сопственој жељи.

Као и увек, следе фотографије ученичких продуката.


Нема коментара:

Постави коментар