O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

четвртак, 25. јун 2015.

Спортска недеља

Спортска недеља- 22.9.до 26.9.2014.
У току спортске недеље која је трајала од 22. до 26. септембра 2014. организовала сам следеће спортске активности:
·         Аеробик „ Зумба“,  преузети овде
·         Активности према интересовањима ученика,
·         Полигон игара,
·         Активност „ Сусрет пун очекивања“,
·         Планинарење.
Активност „ Зумба“ организована је првог дана спортске недеље у учионици. Ученици су у току загревања обновили појмове: предручење, заручење, узручење, приручење, одручење, отклон трупом у леву или десну страну, претклон трупом, отклон главом, претклон главом и усклон. Циљ ове активности био је развијање издржљивости, јачање организма и задовољавање поттребе за игром. Играли су уз музику без престанка 25 минута.
Другог дана организоване су активности према интересовањима ученика. Активност је такође организована у учионици због временских неприлика. Највећи број ученика је предложио скок увис тзв, „ маказицама“, а предложене су и игре „ Иде  маца око тебе“ и „ Коларићу, Панићу“. Један ученик је предложио и асоцијације. Путем њих обновили смо појмове : атлетика, спринт, ниски старт, високи старт, маратон, атлетске дсисциплине и сл.
Трећег дана организован је полигон игара у школском дворишту.  Обухватао је следеће вежбе: Бацање лопте увис неколико пута, колут напред, вијугаво трчање, пешачење на ниској греди, бацање импровизоване медицинке из висине груди, провлачење кроз оквире, „мала вага“, провлачење кроз други оквир и завршити вежбу исто као што је и  започета.
Четвртог дана организована је активност „ Сусрет пун очекивања“ у сарадњи са родитељима. Ученици –чланови  Клуба младих информатичара су дан пре тога спремили квиз „ Спортски милионер“. Био је намењен родитељима и играло се по групама. Након тога уследила је заједничка игра родитеља и ученика . Играли су се игре „ Дан- ноћ“ и игре „ Између две ватре“.
Планинарење је било организовано петог дана. Изашли смо на брдо Глогово. Циљ је био развијање издржљивости, а обновили смо и садржаје о оријентацији у природии и променама у природи током јесени. Фотографисали смо и примере непримереног понашања човека према окружењу.



Нема коментара:

Постави коментар