O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

недеља, 25. октобар 2015.

Занимљивост о једном старом италијанском учитељу

Пензионисани италијански учитељ Antonio La Cava своју љубав према књизи и читању наставио је да шири и након 42 године рада са дјецом. Од старог аутомобила направио је покретну библиотеку која садржи око 1.200 књига и од 2003. године обилази забачена италијанска села.
Сваке недеље, он пређе 500 километара у сиромашној области Басилицата на југу Италије. Када деца зачују звук сирене која најављује долазак “Библиомобила” сjaте се око Антонија са радошћу какву обично испољавају због камиона са сладоледом.
Како објашњава La Cava, искуство из образовног система уверило га је да постоји бољи начин да се деца науче да воле књиге.
Незаинтересованост за читање обично почиње у школама гдје се дјеца уводе у свијет књига са недовољно љубави. Читање треба да буде уживање, а не дужност, каже La Cavа.
Антонио своју мисију спроводи без икакве надокнаде, из жеље да малишанима у забаченим крајевима пружи прилику заволе читање.

Извор: Skolski.ba 

Нема коментара:

Постави коментар